Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

31. 01. 2023. 10:28   >>  10:23

PENZIJE NIJESU DOVOLjNE

Sve više njemačkih penzionera prima socijalnu pomoć

Sve više penzionera u Njemačkoj traži pomoć socijalnih službi zbog toga što im penzije nijesu dovoljne za podmirenje životnih troškova.

U septembru 2022. broj penzionera koji je primao novac u okviru programa osiguranja osnovnih finansijskih sredstava povećan je za 12 procenata u odnosu na septembar 2021, piše Dojče vele.

Prema do sada neobjavljenim informacijama Saveznog zavoda za statistiku, koji su dati na uvid poslaničkoj grupi Ljevice u Bundestagu, u septembru prošle godine 674.515 penzionera primalo je taj oblik državne pomoći.

Iz statistika je uočljivo da je broj zahtjeva porastao tokom ljetnjih mjeseci, onda kada su najviše počele da se osjećaju posljedice inflacije.

Pravo na taj oblik finansijske pomoći imaju svi penzioneri u Njemačkoj čija ukupna mjesečna primanja iznose manje od 924 eura, dok pomoć u finansiranju životnih troškova iznosi 449 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније