Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ N1 ]

04. 02. 2023. 19:30 >> 19:27

GRUZIJA

Mihailu Sakašviliju prijeti smrt zbog velikog gubitka tjelesne težine

Bivšem predsjedniku Gruzije, sada u opoziciji, Mihailu Sakašviliju, koji se nalazi u zatvorskoj bolnici, prijeti smrt zbog velikog gubitka tjelesne težine, upozorili su lekari i njegovi advokati.

Sakašvili (55) prebačen je prošle godine u zatvorsku bolnicu, poslije štrajka glađu od 50 dana započetog u znak protesta zbog zatvorskih uslova. Sakašvilijeva težina je pala sa 115 na 68 kilograma od hapšenja u oktobru 2021. godine, rekao je za Frans pres njegov advokat Dito Sadzaglišvili i dodao da postoji opasnost da umre zbog gubitka težine.

Prema riječima ljekarke Marijam Džiškarijani, koja je pregledala zatvorenika, Sakašvili pati od ekstremne slabosti i gubitka težine povezanog sa neuhranjenošću.

"U nedostatku pravilne dijagnoze njegovog stanja i adekvatne medicinske pomoći, on je u opasnosti da umre“, rekla je ljekarka Frans presu.

S druge strane, gruzijski ministar pravde Rati Bregadze je rekao da Sakašvili ima svu neophodnu medicinsku njegu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније