Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

26. 03. 2023. 18:10 >> 18:10

DVIJE OPCIJE

Na Kubi danas parlamentarni izbori

Kubanci danas biraju novi saziv parlamenta za narednih pet godina, na glasanju koje nema iznenađenja, jer je 470 kandidata za 470 poslanička mjesta, ali će izazov biti stopa uzdržanosti glasača, koja je u stalnom porastu.

Osam miliona birača pozvano je da bira 470 kandidata - 263 žene i 207 muškaraca, uglavnom članova Komunističke partije Kube.

Biračka mjesta, ukupno ih je 23.648, otvorena su u 7.00 po lokalnom vremenu, a zatvaranje je predviđeno u 18.00.

Na Kubi glasanje nije obavezno, a djelovanje opozicija je zabranjeno.

Birači imaju dvije opcije na svom glasačkom listiću, da označe ime jednog ili više kandidata u izbornoj jedinici ili da označe opciju "glasaj za sve" koja podrazumijeva podršku za svih 470 kandidata.

Među kandidatima au i predsjednik i prvi sekretar Komunističke partije Migel Dijas-Kanel (62) i bivši lider Raul Kastro (91).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније