Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Mina ]

28. 03. 2023. 21:03   >>  21:03

STEJT DEPARTMENT

SAD podržavaju osnivanje posebnog suda za rusku agresiju na Ukrajinu

Sjedinjene Američke Države (SAD) podržavaju osnivanje posebnog tribunala za zločin agresije protiv Ukrajine, saopšteno je iz Stejt Departmenta.

U Stejt Departmentu su ocijenili da bi taj posebni tribunal trebalo da bude ukorijenjen u ukrajinskom domaćem pravosudnom sistemu, jer bi se time obezbijedio “najčistiji put ka uspostavljanju novog tribunala".

“Time bi se maksimizirale naše šanse da dođemo do konkretne odgovornosti”, naveli su iz Stejt Departmenta, prenosi Slobodna Evropa.

Ambasadorka SAD-a u Kancelariji za globalno krivično pravosuđe Bet Van Šak kazala je da Vašington podržava osnivanje takvog suda, dodajući da je taj model odabran nakon analize nekoliko drugih.

Ukrajina, Evropska unija i Holandija su javno podržale ideju specijalnog tribunala.

Rusija, koja svoju invaziju u Ukrajini naziva "specijalnom vojnom operacijom", poriče optužbe za ratne zločine, uključujući namjerno targetiranje ukrajinskih civila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније