Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ Beta ]

31. 03. 2023. 21:19   >>  21:23

POSLALI 17 TONA

U Brazilu uhapšena banda koja se bavila švercom kokaina za Evropu

Brazilske i evropske vlasti razbile su mrežu trgovaca drogom za koju se sumnja da je poslala više od 17 tona kokaina u Evropu, saopštila je danas Evropska policijska služba.

Uhapšeno je ukupno 15 osoba, a zaplijenjena je imovina vrijedna više od 80 miliona eura, navedeno je u saopštenju Evropola.

Dodaje se da su evropska i latinoamerička policija razbile jednu od "najaktivnijih kriminalnih mreža u Brazilu, koja je Evropu preplavila pošiljkama od nekoliko tona kokaina".

Brazilska federalna policija je sa svoje strane saopštila da je istraga trajala dvije godine što je omogućilo da se "dokaže da je ta organizacija poslala 17 tona droge u Evropu".

Ta policija je dodala da je zaplijenjeno 12 od 17 tona kokaina.

Kokain je proizveden u Boliviji, a zatim je paragvajski prevoznik kamionom prevezio drogu u Brazil. Kokain je potom velikim teretnim brodovima odlazio u Evropu. Brodske kompanije su kamuflirale drogu u legalnim pošiljkama, a da njihovi vlasnici nisu znali.

Francuske, njemačke, španske i paragvajske vlasti sarađivale su u toj istrazi.

Brazil je jedno od centara međunarodne trgovine drogom, jer tu dolazi kokain proizveden u zemljama kao što su Kolumbija, Bolivija ili Peru, a zatim ga šalje morem u Evropu ili Afriku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније