Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

А.М. [ N1 ]

20. 05. 2023. 16:59 >> 16:58

MAKRON

Prisustvo Zelenskog na G7 moglo bi da promijeni situaciju

Prisustvo Volodimira Zelenskog na samitu Grupe sedam industrijski najrazvijenih zemalja (G7) može da promijeni situaciju u Ukrajini, izjavio je danas u Hirošimi francuski predsjednik Emanuel Makron svom ukrajinskom kolegi na početku bilateralnog sastanka.

„To je jedinstvena prilika“ da Zelenski razgovara sa svojim saveznicima iz G7, ali i da razgovara o Ukrajini sa raznim liderima zemalja koji su pozvani na samit, rekao je Makron.

Francuski predsjednik je ocijenio da bi to moglo da promeni situaciju Ukrajini u korist, dodajući da će njegova zemlja biti uz Ukrajinu „do kraja“.

Zelenski je po dolasku u Hirošimu razgovarao sa indijskim premijerom Narendom Modijem, koji je mu rekao da će Indija učiniti „sve što je moguće“ da se riješi sukob u Ukrajini.

Prema francuskom predsjedništvu, brazilski predsednik Luis Inasio Lula da Silva Lula takođe planira da se sastane sa Zelenskim.

U Hirošimi je danas u toku sastanak lidera G7 koju čine – Nemačka, Francuska, Italija, Velika Britanija, Japan, SAD i Kanada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније