Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

29. 05. 2023. 11:21   >>  11:21

C919

Poletio prvi kineski putnički avion domaće proizvodnje

Prvi kineski putnički avion domaće proizvodnje obavio je prvi komercijalni let, što je prekretnica u višedecenijskim naporima te zemlje da se takmiči sa zapadnim rivalima u sektoru avio-saobraćaja.

Peking se nada da će komercijalni mlazni avion C919 biti dostojan suparnik stranim modelima kao što su Boeing 737 max i Airbus A320, iako mnogi njegovi dijelovi dolaze iz inostranstva, prenosi Klix.ba.

Prvi kineski domaći mlazni avion sa masovnim komercijalnim potencijalom takođe bi smanjio oslanjanje zemlje na stranu tehnologiju u vrijeme kada se veze sa Zapadom pogoršavaju.

"U budućnosti će većina putnika moći da bira da putuje velikim avionima domaće proizvodnje", prenijela je kineska državna televizija.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније