Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

29. 05. 2023. 12:41 >> 12:40

ZA 23. JUL

Španski premijer zakazao prevremene parlamentarne izbore

Španski socijalistički premijer Pedro Sančes danas je iznenada objavio održavanje prevremenih parlamentarnih izbora u Španiji 23. jula, dan poslije teškog poraza ljevice od konzervativaca na lokalnim i regionalnim izborima.

Sančes je u televizjskom obraćanju objavio da je prenio šefu države kralju Felipeu VI svoju odluku da "raspusti parlament i sazove opšte izbore", koji će biti održani u nedjelju 23. jula.

Socijalistička radnička partija (PSOE) premijera Sančesa pretrpjela je velike gubitke na jučerašnjim lokalnim i regionalnim izborima na kojima je konzervativna Narodna partija (PP) preuzela kontrolu nad nizom ključnih gradskih vlada i regiona.

Izbori su održani u 12 od 17 regionalnih parlamenta i u gradskim opštinama širom zemlje. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније