Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Beta ]

06. 06. 2023. 20:45   >>  20:45

U FRANCUSKOJ

Na protestu protiv penzione reforme 30.000 ljudi, uhapšeno 17 osoba

Na protestu protiv penzione reforme u Parizu okupilo se danas 31.000 ljudi prema podacima policijske prefekture, dok sindikati navode broj od 300.000, prenio je radio Frans enfo (France Info) i dodao je privedeno 17 ljudi.

Pariska policija saopštila je da su tokom protesta izbili incidenti, jer su učesnici skupa zapalili jednu baraku na gradilištu.

Sindikati, koji organizuju proteste protiv penzione reforme od početka godine, saopštili su da je u Parizu bilo 300.000 ljudi, a u cijeloj Francuskoj oko 900.000.

Protesti su organizovani prije rasprave u parlamentu o opozicionom predlogu za smanjenje odlaska u penziju.

Prema zakonu, prag za odlazak u penziju je 64 godine, dok je ranije bio 62. Ta tačka reforme je najviše izazvala nezadovoljstvo građana koji na poziv sindikata organizuju proteste, a bilo je štrajkova.

U cijeloj Francuskoj je danas bilo raspoređeno 11.000 policajaca, od kojih 4.000 u Parizu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније