Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ A.B. ]

15. 06. 2023. 21:57 >> 22:06

KAMPANjA U BORBI PROTIV RAKA KOŽE

U Holandiji se besplatno dijele kreme za sunčanje

Holandija će svojim građanima ponuditi besplatnu kremu za sunčanje ovog ljeta, kako bi se izborila sa rekordnim nivoom kancera kože u toj zemlji, prenio je danas "Gardijan".

Krema za sunce biće dostupna ovog ljeta u školama i univerzitetima, na festivalima, parkovima, sportskim objektima i otvorenim javnim mjestima širom zemlje, navela je holandska vlada.

Vlada dodaje da želi da omogući svakome pristup zaštiti od sunca i da im krema ne bude prepreka zbog cijene.

Za ovu akciju se smatra da je djelimično inspirisana višedecenijskom kampanjom u Australiji, koja podstiče ljude da obuku košulje, nanose kremu za sunčanje i nose šešire.

Holanđani se nadaju da će se kampanja pretvoriti u naviku, da se ljudi redovno štite od sunca.

Širom Evrope, broj oboljelih od raka kože se povećao u prethodne dvije decenije.

U susjednoj Njemačkoj, u 2021. godini, broj preminulih od raka kože povećao se za više od 55 odsto, od 2001. godine, pokazali su podaci Savezne kancelarije za statistiku.

Eksperti kažu da se dobrom zaštitom može znatno smanjiti broj oboljelih od kancera kože.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније