Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 03. 2013. 14:13 >> 14:06

BORBA PROTIV MAFIJE

Italija:Uhapšeno 20 mafijaša

Italijanska policija saopštila je danas da je uhapsila 20 osumnjičenih mafijaša i na jugu zemlje zaplijenila imovinu u vrijednosti od 450 miliona eura.

 

 

U istrazi o kalabrijskoj mafiji Ndrangeta koja je počela 2008. godine, otkrivene su kriminalne grupe u turističkim mjestima na jugu Italije.

Među 20 uhapšenih osoba su pripadnici mafijaških porodica Morabito i Akvino, kao i dva Španca i jedan Britanac, precizira policija u saopštenju.

  Policija dodaje da su Španci i Britanac uhapšeni u saradnji sa policijama Španije i Velike Britanije, ali ne navodi gdje su oni uhapšeni.

  Britanska policija smatra da je uhapšeni Britanac povezan sa Irskom republikanskom armijom (IRA), a poslovi na jugu Italije omogućili su mu da uloži velike sume novca Ire, dodaje se u saopštenju.

  Ndrangeta je najjača i najnemilosrdnija od četiri organizovane kriminalne grupe u Italiji. Ostale tri su sicilijanska Koza nostra, napolitanska Kamora i Sakra korona unita iz Apulije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније