Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Politika ]

16. 08. 2023. 19:29 >> 19:29

AFRIKA

Obalska straža spasila 38 migranata sa broda u Atlantiku

Senegalsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je obalska straža Zelenortskih ostrva, države udaljene oko 620 kilometara od obale zapadne Afrike, pronašla brod sa kog je spaseno 38 ljudi, a pronađeno je nekoliko mrtvih.

Senegalske vlasti vjeruju da je u pitanju brod koji je početkom jula otplovio iz Senegala sa više od 100 migranata, prenio je AP.

Vlasti nijesu potvrdile koliko je migranata umrlo. Kako navodi španska grupa za podršku migrantima, riječ je o velikom ribarskom brodu, koji je napustio Senegal 10. jula, a na njemu su se nalazili mahom žitelji Fas Bojea, primorskog grada smještenog 145 kilometara sjeverno od glavnog grada Dakara.

Saopšteno je da je namjera migranata bila da odu u Španiju. Ruta od zapadne Afrike do Španije jedna je od najopasnijih na svijetu, ali je broj migranata koji napuštaju Senegal drvenim brodovima porasla tokom prošle godine. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније