Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Мина [ R.B. ]

17. 08. 2023. 15:25 >> 15:26

ZELENORTSKA OSTRVA

Više od 60 nestalih nakon prevrtanja migrantskog broda

Brod koji je prevozio migrante prevrnuo se kod obale Zelenortskih ostrva u Atlantskom okeanu, a više od 60 ljudi je nestalo, objavili su lokalni mediji.

"Strahuje se da je više od 60 migranata poginulo nakon što se brod, koji je napustio senegalsku obalu početkom jula, prevrnuo kod Zelenortskih ostrva", objavio je lokalni novinski portal Senego, pozivajući se na izjavu portparola Međunarodne organizacije za migracije Safe Msehlija.

Kako prenosi Anadolija, spasioci su u utorak spasili 38 ljudi, među kojima i četvoro djece starosti od 12 do 16 godina.

Brod je navodno napustio primorski grad 145 kilometara sjeverno od glavnog grada Senegala Dakara, 10. jula, sa više od 100 putnika.

Španski ribarski brod primijetio ga je na oko 277 kilometara od ostrva Sal na Zelenortskim ostrvima i upozorio ostrvske vlasti.

Ostrvo se nalazi 600 kilometara od senegalske obale.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније