Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ CNN ]

24. 08. 2023. 14:06 >> 14:09

SAD

Tramp danas u Džordžiji kod tužioca

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp predaće se danas kako bi bio optužen za više od deset krivičnih djela koja proizilaze iz njegovih napora da poništi izborne rezultate u Džordžiji 2020. godine, što je četvrti put ove godine da se bivši predsjednik suočava sa krivičnim prijavama, piše CNN. 

Očekuje se da će Tramp otputovati iz svog golf kluba Bedminster u Nju Džersiju u Atlantu da bi se predao u ozloglašenom zatvoru okruga Fulton.

Poput nekoliko od drugih 18 optuženih koji su se već predali u zatvoru, Trampova obrada kroz tu ustanovu će verovatno biti završena brzo jer su bivši predsjednik i njegovi advokati pregovarali o kauciji. Tramp je pristao na garanciju od 200.000 dolara i druge uslove oslobađanja, uključujući nekorišćenje društvenih medija za ciljanje drugih optuženih i svjedoka u slučaju.

Uoči predaje, Tramp je zameijnio svog glavnog advokata iz Džordžije, rekli su izvori za CNN. Dru Findlinga zamijenio je Stiven Sadou, advokat iz Atlante čiji profil na veb-sajtu ga opisuje kao "specijalnog savetnika za odbranu visokog profila“.

Trampov izvor je ukazao da odluka nije stvar Findlingovog učinka, dok ga je drugi izvor koji poznaje Sadova nazvao "najboljim advokatom za krivična djela u Džordžiji“.

Trampova predaja u Džordžiji je četvrti put ove godine da se bivši predsjednik predao lokalnim ili saveznim zvaničnicima nakon što su protiv njega podignute krivične prijave, što su nikad viđene pojave u SAD prije 2023. godine. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније