Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ N1 ]

07. 09. 2023. 21:15 >> 21:21

U BRISELU

Ekološki aktivisti zalijepili tortu u lice direktoru Rajanera

Majkl O'Liri, izvršni direktor Rajanera, jedne od najvećih avio-kompanija u Evropi, bio je meta napada ekoloških aktivista ispred Evropske komisije u Briselu.

O’Liri je stigao u Brisel kako bi predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen predstavio izvještaj o vazduhoplovnim pitanjima u Evropi.

U momentima dok se spremao da da izjavu novinarima ispred zgrade Evropske komisije, dvoje ekoloških aktivista prišlo je O’Liriju i zalijepili su mu tortu u lice i leđa.

"Dobrodošli u Belgiju. Zaustavite avione koji zagađuju životnu sredinu", rekla je pritom jedna od aktivistkinja i udaljila se sa mjesta incidenta.

O’Liri je sa šlagom na licu sarkastično kazao da nikada nije imao tako toplu dobrodošlicu.

"Nažalost, ovi ljudi su ekolozi i šlag koji koriste je vještački. Pozivam naše putnike u Irsku, gdje je šlag mnogo bolji", kazao je on.

Nakon incidenta, na društvenoj mreži Rajanera podijeljena je poruka sa fotografijom O’Lirija sa licem umazanim tortom.

"Topla dobrodošlica da proslavimo Rajanerovih sedam novih ruta za zimu 2023. Putnici su toliko zadovoljni našim novim linijama da to slave tortom", glasila je poruka.

Rajaner koristi aerodrom Šarlroa u Belgiji kao jedno od čvorišta odakle leti do mnogih gradova u Evropi.

Međutim, poslednjih mjeseci aktivnosti Rajanera u Briselu našle su se u centru pažnje zbog štrajkova pilota i drugih radnika. Zaposleni koji žele poboljšanje uslova rada pripremaju se za štrajk 14. i 15. septembra.

Rajaner je irska niskotarifna avio-kompanija sa sjedištem u Dablinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније