Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ N1 ]

12. 03. 2024. 14:43 >> 14:45
Čitaj mi:

LAURI LANEMETS

Rusija raspisala potjernicu za ministrom Estonije

Ministar unutrašnjih poslova Estonije Lauri Lanemets stavljen je na potjernicu, navedeno je danas u bazi podataka Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije navodi da je Lanemets tražen po članu Krivičnog zakonika, prenosi agencija RIA novosti, ali nije precizirano o kom konkretnom krivičnom članu je riječ.

Ruske vlasti su 13. februara raspisale potjernicu za premijerkom Estonije Kajom Kalas, zbog njenih aktivnosti na uklanjanju spomenika iz sovjetske ere.

Ona je prvi lider neke zemlje za kojim su ruske vlasti raspisale potjernicu.

Na toj listi su i državni sekretar Estonije Tajmar Peterkop i ministar kulture Litvanije Simonas Kajris, kao i brojni drugi zvaničnici i poslanici iz Letonije, Litvanije i Poljske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније