Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

17. 03. 2024. 19:18 >> 19:18
Čitaj mi:

IZRAELSKI PREMIJER

Netanjahu: Nema operacije u Rafi dok je tu zarobljeno stanovništvo

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu uvjerio je danas njemačkog kancelara Olafa Šolca (Scholz), koji je u posjeti Jerusalimu, da Izrael neće pokrenuti vojnu operaciju u Rafi, na jugu pojasa Gaze, sve dok stanovništvo bude tamo zarobljeno.

Pokretanje operacije u Rafi "nije nešto što ćemo učiniti ako ostane stanovništvo na tom mjestu. Mi ćemo u stvari učiniti suprotno", rekao je Netanjahu dok međunarodna zajednica strahuje od mogućnosti napada u tom gradu gdje se nalazi oko 1,5 miliona Palestinaca.

Netanjahu je rekao da neće prihvatiti mir koji će Izrael učiniti "slabim" u odnosu na njegove susjede na Bliskom istoku.

Izraelski premijer je to rekao pošto se trenutno pregovara o mogućem primirju u pojasu Gaze, poslije više od pet mjeseci rata.

"Ako nam se ponudi sporazum, put ka miru koji Izrael čini slabim i nesposobnim da se brani..., to će unazaditi mir", rekao je on novinarima poslije sastanka sa Šolcom.

Njemački kancelar je sa svoje strane pozvao na "sporazum o taocima i trajni prekid vatre" u pojasu Gaze i dodao da razumije "porodice talaca koje kažu da je došlo vrijeme za sporazum da se spasu zarobljene osobe".

U napadima na jug Izraela 7. oktobra palestinski ekstremisti predvođeni Hamasom ubili su oko 1.200 ljudi i oteli i u pojas Gaze odveli oko 250 talaca.

Poslije toga je izbio rat u kojem je do danas u Gazi ubijeno više od 31.000 Palestinaca. Vjeruje se da je u Gazi zatočeno još 130 talaca, ali se zna da nisu svi živi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније