Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ n1 ]

28. 03. 2024. 18:29 >> 18:33

zbog uvreda predsjednika

Kolumbija protjeruje argentinske diplomate

Kolumbija protjeruje argentinske diplomate zbog uvreda predsjednika.

U intervjuu za CNN, Milej je svog kolumbijskog kolegu nazvao „“terorističkim ubicom“. Takođe je nazvao meksičkog predsjednika „neznalicom“.

Havijer Milej je poznat po svom živopisnom i nediplomatskom jeziku.

Milej je prošle godine šokirao tamošnju javnost kada je napao papu Franju koji je rodom Argentinac, nazvavši ga „imbecilom koji brani socijalnu pravdu“. Premda je papa izgleda oprostio Mileiju, drugi latinoamerički lideri nisu skloni da mu oproste ispade.

Čitav sporni interjvuu sa njim treba da bude emitovan u nedelju ali su neki djelovi već objavljeni.

U jednom klipu Milej je sugerisao da Kolumbija pod ljevičarskim predsjednikom Gustavom Petrom može propasti i postati nalik Venecueli ili Kubi.

„Ne možete mnogo očekivati od nekoga ko je bio teroristički ubica, zar ne“, pitao je argentinski predsjednik misleći na vrijeme kada je kolumbijski predsjednik Petro bio pobunjenički borac.

Petro je bio pripadnik oružane gerilske grupe M-19 tokom 80-ih godina.

On nikada nije krio da je bio član te grupe koja je demobilisana prije više od 30 godina.

Komentari predsjednika Mileija su naišli na ogorčenje u Kolumbiji, ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da će protjerati određeni broj argentinskih diplomata, ne precizirajući koliki broj.

U Meksiku, oba kandidata koji se bore da zamijene predsjednika Andresa Manuela Lopeza Obradora na izborima u junu takođe su stali u Petrovu odbranu.

Oni su zahtijevali da se argentinski lider ophodi prema Lopezu Obradoru s poštovanjem nakon što je Milei u intervjuu za CNN rekao da mu laska činjenica da je meksički predsjednik koji je „neznalica“ govorio loše.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније