Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

29. 03. 2024. 15:25 >> 15:26
Čitaj mi:

poslije četvrt vijeka zatvora

Bivši 'kum' Kamore pristao da sarađuje sa vlastima

Poslije više od 25 godina u zatvoru i odbijanja da progovori, jedan od glavnih šefova italijanske Kamore, Frančesko Skjavone odlučio je da sarađuje s tužilaštvom, prenijeli su italijanski mediji.

Istražni organi se nadaju da će dobiti više informacija o Kamori i o njenoj eventualnoj povezanosti sa italijanskom političkom scenom.

Sedamdesetogodišnji Skjavone je bio jedan od osnivača i "kum" Kamorinog klana "Kasalezi" u pokrajini Kazerta kod Napulja.

Skjavone, poznat kao "Sandokan", od 1998. zbog nekoliko ubistava izdržava doživotnu kaznu strogog zatvora, predviđenog za članove mafije i teroriste. Sve to vrijeme Skjavone je uporno ćutao o svom djelovanju, i djelovanju mafije.

Prije nekoliko nedjelja je, prenosi agencija DPA, uspostavio kontakt sa službama koje se bore protiv mafije.

Dvojica njegovih sinova od 2018. i 2021. sarađuju s vlastima, a u zatvoru su još dvojica.

Agencija Ansa je prenijela da je policija prije samo nekoliko dana njegovoj rodbini koja na slobodi, ponudila da se uključi u program zaštićenih svjedoka.

Kamora je jedna od najozloglašenijih mafijaških organizacija u svijetu, a postojbina su joj južnoitalijanske pokrajine Kazerta i Napulj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније