Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B. [ Mina biznis ]

04. 04. 2024. 07:59 >> 08:00
Čitaj mi:

podaci Eurostata

Nezaposlenost u eurozoni stabilna u februaru

Nezaposlenost u eurozoni zadržala se u februaru na nivou s početka godine, pokazao je u srijedu izvještaj Eurostata.

U 20-očlanoj eurozoni, stopa nezaposlenosti mjerena metodologijom Međunarodne organizacije rada (ILO) iznosila je u februaru 6,5 odsto, kao i u januaru, prema blago podignutoj vrijednosti.

To znači da se nije promijenila od novembra prošle godine, prenosi Hina. Promjena nije bilo ni u Evropskoj uniji (EU) u odnosu na potvrđenih šest odsto u januaru i decembru.

U odnosu na isti prošlogodišnji period, stopa nezaposlenosti u eurozoni manja je samo 0,1 procentni poena, a na niovu EU ostala je nepromijenjena.

Eurostat procjenjuje da je u EU na početku godine bez posla bilo 13,25 miliona građana, od čega njih 11,1 milion u eurozoni.

Mjesečno poređenje pokazuje da je broj nezaposlenih u eurozoni u februaru povećan za 17 hiljada, dok je u EU smanjen za 13 hiljada. Na godišnjem nivou, situacija je obrnuta, pa se tako njihov broj smanjio za 30 hiljada u eurozoni, a povećao za 156 hilada u EU.

Španija i Grčka jedine su i u februaru bilježile dvocifrenu stopu nezaposlenosti, od 11,5 odsto, odnosno 11 odsto.

Najnižu stopu nezaposlenosti u februaru je imala Češka, od 2,6 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније