Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Beta ]

01. 05. 2024. 13:17 >> 13:19

noćni napad

Kijev: Pogođena ruska rafinerija 500 kilometara udaljena od Ukrajine

Ukrajinski zvaničnik rekao je danas da je sproveden noćni napad dronom na važnu rusku rafineriju u regionu Rjazanja, koji se nalazi na zapadu Rusije, gotovo 500 kilometara udaljen od ukrajinske granice.

Novi napad se dogodio u vrijeme ukrajinskih tenzija sa Vašingtonom, koji je navodno posljednjih mjeseci kritikovao napade Kijeva na energetske instalacije na ruskom tlu, uz zahtjev da se sa tim prestane.

"Dron je upotrijebljen za napad na rafineriju Rjazanj", rekao je za Frans pres izvor iz ukrajinske specijalne službe.

Lokalni mediji javili su da su se čule eksplozije i da je izbio požar u rafineriji čiji je vlasnik ruski naftni gigant Rosnjeft, i koja prema portalu kompanije ima kapacitet od 17 miliona tona nafte godišnje.

Regionalni guverner Pavel Malkov potvrdio je preko Telegrama da je izveden napad dronom, ali nije dao više detalja, precizirajući da prema preliminarnim podacima nije bilo žrtava.

Grad Rjazanj nalazi se oko 190 kilometara jugoistočno od Moskve.

Ukrajinska vojska koja ima teškoća u sukobima sa ruskim snagama na frontu, te je povećala je posljednjih mjeseci napade dronovima na rafinerije i naftna skladišta u Rusiji, u nastojanju da poremeti njene proizvodne kapacitete.

Od početka invazije na Ukrajinu Rusija je sistematski gađala energetske infrastrukturne objekte u Ukrajini, piše Frans pres.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније