Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 09. 2014. 13:50 >> 13:49
1

TENZIJE NE JENJAVAJU

Novi nemiri i hapšenja u Fergusonu

Mjesec dana nakon ubistva afroameričkog tinejdžera Majkla Brauna, građani Fergusona ponovo su počeli sa protestima, a kako CNN prenosi, osmoro lica je uhapšeno.

U avgustu je održano nekoliko mirnih protesta jer je ubitvo počinio bijeli policajac. Prošle nedelje stanovnici Fergusona i okolnih mjesta u saveznoj državi Misuri su ponovo počeli da se okupljaju na mestu ubistva.

Kako CNN javlja na ulici se nalazilo oko 150 ljudi koji su počeli da bacaju kamenje i flaše na lokalnu policijsku stanicu i njene zaposlene. Nije bilo povređenih, a njih osmoro je odvedeno na saslušanje. 

Nedavno je jedan policajac ranjen u ruku nakon manje prepirke,a za osumnjičenim se još uvek traga. Međutim lokalne vlasti smatraju da to ne bi trebalo povezivati sa ubistvom Brauna.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније