Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Haaretz.com ]

01. 03. 2015. 13:00 >> 12:55
12

ZBOG UBISTVA NEMCOVA

Hodorkovski: Rusija pred građanskim ratom

Ruski disident Mihaik Hodorkovski smatra da bi ubistvo bivšeg zamjenika premijera Borisa Njemcova moglo da uvede tu zemlju u građanski rat.

 

Njemcov je ubijen u petak u centru Moskve, a počinioci su još nepoznati.

“Ubili su Borisa nekoliko stotina metara od Kremlja”, napisao je Hodorkovski na svom sajtu komentarišući ubistvo vodećeg opoziconog političara, koji je ubijen dan pred najavljeni marš protiv rata u Ukrajini koji je trebalo da predvodi.

Hodorkovski  već dvije godine živi u Švajcarskoj nakon što je pušten iz zatvora.

Njemcova je nepoznati napadač upucao u leđa četiri puta, dok je opozicionar prelazio most u blizini Kremlja. Ruski predsjednik, Vladimir Putin, osudio je zločin i kazao da pažljivo prati istragu ubistva.

“Znam da će za mnoge Borisova smrt postati kao rijeka Rubikon, i čitava zemlja može postati drugačija. Opcije su jasne - možemo se naći u kojoj građani mogu zaratiti između sebe, ili da nađemo snage da razumijemo da političke razlike nijesu razlog da prestanemo da se ponašamo kao ljudi”, dodao je Hodorkovski.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније