Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ Mina; Objavila: M.M. ]

27. 02. 2020. 22:56   >>  22:55

NVO OZON

Odnos donosilaca odluka nije na potrebnom nivou

Odnos donosilaca odluka prema civilnom sektoru, a posebno prema nevladinim organizacijama (NVO), nije na potrebnom nivou koje konstruktivnom kritikom i argumentacijom ukazuju na društvene anomalije, ocijenili su iz Ekološkog pokreta Ozon.

Oni su povodom Svjetskog dana nevladinih organizacija, kazali da je uloga svih NVO u procesima demokratizacije društva i evropskih integracija veoma značajna, što potvrđuje i ugled koje organizacije civilnog imaju na međunarodnom nivou.

„Uprkos tome odnos najznačajnijih donosilaca odluka prema civilnom sektoru nije na potrebnom nivou, naročito ne prema NVO koje konstruktivnom kritikom i konkretnom argumentacijom ukazuju na društvene anomalije kakve su kriminal i korupcija, odnosno koje ne prihvataju da budu dekorativni efekat u simuliranju demokratije“, naveli su u saopštenju.

Ozon, kako su naveli, već 14 godina kontinuirano i posvećeno učestvujući u procesima donošenja odluka iz oblasti životne sredine, pokušava uticati na unaprjeđenje stanja i stvaranje povoljnog podsticajnog ambijenta za u održivi razvoj.

„To je preduslov za ozbiljne investicije kojima bi se poboljšao kvalitet života i životne sredine i raduje nas što u svim oblastima postoje ozbiljne, odgovorne i posvećene NVO, koje takođe imaju respektabilne ciljeve“, kazali su iz te NVO.

Iz Ozona su povodom Svjetskog dana NVO uputili čestitku kolegama koji svakodnevno dokazuju profesionalnost, posvećenost, odgovornost i građansku hrabrost i poručili da su svi u obavezi da nastave sa ostvarivanjem misija bez obzira na sve izazove sa kojima se suočavaju.

„Ozon posvećeno radi na jačanju kapaciteta i umrežavanju sa onima koji djele iste vrijednosti, kako bi pojačali efekat i obezbijedili održivost naših aktivnosti, pa i na Svjetski dan NVO , sa kolegama iz regiona, pripremamo akciju "Balkan zahtijeva čist vazduh", ističe se u saopštenju.

Sjutra će, kako su naveli, sa akcije na platou ispred Skupštine poručiti donosiocima odluka u državi i regionu da je krajnje vrijeme da se građanima Balkana obezbijedi osnovno ljudsko pravo na čist vazduh.

„Sigurni smo da je radno obilježavanje Svjetskog dana NVO i najbolji način, pa koristimo priliku da se zahvalimo svima koji su čestitali i dali podršku, a naročito Evropskim Zelenim, koji su nas inspirisali za ovo saopštenje“, zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније