Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ I.P. /M.M.Lj. ]

14. 02. 2022. 12:21   >>  16:02 6

KRIVOKAPIĆ I MILATOVIĆ

Sa žičarom K7 Kolašin na prestižnoj skijaškoj mapi

Sadržaji kao što je žičara K7 potrebni su nam i u njih treba uložiti sredstva sa kredibilnim investitorima, kazao je prilikom otvaranja u Kolašinu premijer u tehničkom mandatu Zdravko Krivokapić. On je istakao da samo tako Vlada može zaštititi interes građana Crne Gore.

“Nakon otvaranja naših granica, kako sa istočnog, tako i regionalnog tržišta, imali smo turistu kojeg možemo da primimo gostoljubljem i ljepotama. Opet se svi vraćamo Crnoj Gori jer se dobar glas daleko čuje”, kazao je on.

Turisti se, kako dodaje, uvijek vraćaju Crnoj Gori. 

“Ovakvi sadržaji su nam potrebni i u njih treba uložiti sredstva sa kredibilnim investitorima. Turizam podrazumijeva kvalitet. Očekujući turistički bogatija zime i ljeta, potpuno ozdravljenje od svih epidemija, svečano proglašavam žičaru K7 otvorenom”, kazao je premijer.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović rekao je da mu je zadovoljstvo što su u prilici da obilježe otvaranje žičare K7, čime će se omogučiti korišćenje 45 km staza.

To će Kolašin staviti na prestižnu skijašku mapu, kaže ministar, navodeći da su uspostavili i nove sadržaje.

Uvjeren je da će ski centar biti konkurentan, navodeći da je ponosan na menadžment Skijališta.

"Pored puštanja u rad žičare K7 za kapitalni budžet za ovu godinu smo planirali 20 miliona eura", rekao je Milatović, navodeći da skijanje više neće zavisiti od vremenskih prilika.

Razvoja Kolašina, Bjelasica, ali i cjelokupnog sjevera je prioritet Vlade Crne Gore i Ministarstva ekonomskog razvoja.

Direktor skijališta Đuro Milošević kazao je da je riječ o najmodernijem šestosjedu sa ugrađenim grijačima, zvučnim sistemom i wi-fi signalom.

“Polazna tačka žičare nalazi se 1450m nadmorske visine, dok je izlazna na 1780 m. Kapacitet žičare je 2600 skijaša na sat. Brzina užeta je 5 m/s”, kazao je on.

Uz izlaznu stanicu nalazi se garaža za smještaj i servisiranje  elemenata žičare.

“Žičara K7 donosi 10,5 km novih staza, devet staza, užitak za skijaše, nove sadržaje, ukupno 21 kilometar staza ima na državnom skijalištu, a zajedno sa ski centrok Kolašin 1450  imamo impresivnu brojku od 45 km staza” , istakao je Milošević.

Istakao je da nas otvaranje ove žičare podiže za nekoliko ljestvica ka vrhu, jer postajemo konkurentni skijalištima u regionu.

“Vjerujemo da će daljim razvojem Skijališta Crne Gore, a tu prije svega mislimo na otvaranje skijališta na Bjelasici, doprinijeti učvršćivanju brenda Crne Gore kao prvenstveno zimske turističke destinacije, uz poseban akcenat i na razvoj ljetnje planinske ponude, aktivnog turizma, promociji netaknute prirode, bogatstva prirodnih resursa i svih skrivenih dragulja koje Crna Gora krije u svojim njedrima”, kazao je Milošević.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније