Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ Biljana Rovčanin, TVCG ]

19. 05. 2022. 21:13   >>  21:13

PROMOCIJA U PARIZU

Očekuje se više turista iz Francuske

Crna Gora je sve atraktivnija destinacija za francusko tržište, poručeno je sa promocije naše turističke ponude u Parizu, koju su organizovali NTO i Air Montenegro. Očekuje se da će posjeta francuskih gostiju ove sezone biti značajno veća u odnosu na prethodnu.

Francuzi su nakon godina pandemije željni putovanja, vole nove destinacije i aktivan odmor. Sve to može da im ponudi Crna Gora, kažu francuski turoperatori.

“Crna Gora je zemlja mora, planina i ljubaznih domaćina. Zato je i preporučujemo našim klijentima”, kaže za TVCG Ton Odre Piko, turoperator iz Pariza.

Potencijal francuskog tržista, koje je treće po veličini u Evropi i šesto u svijetu, prepoznala je i Crna Gora. Zato su NTO i Air Montenegro u Parizu i organizovali promociju crnogorskih potencijala.

“30 predstavnika turoperatora je bilo prisutno, kada su u pitanju francuski turoperatori i negdje oko 15 predstavnika iz Crne Gore. Reakcije naše privrede jesu da su oni zadovoljni i imajući u vidu najave da se očekuju dobri rezultati u narednom periodu”, kazala je Dušanka Pavićević iz NTO.

“Upravo zbog velikog interesovanje Air Montenegro tokom cijele ljetnje sezone imaće četiri leta na relaciji Podgorica - Pariz, dok će letovi za Nant i Lion biti svake subote odnosno jednom nedjeljno”, ističe Jelena Adžić iz Air Montenegra.

Da bi privukli najprobirljivije goste poput francuskih neophodno je da Crna Gora ojača svoju turističku promociju, smatraju u resornom ministarstvu.

“Mi moramo shvatiti da ulaganje u marketing u promociju Crne Gore nije trošak nego da je to ulaganje koje se višestruko vraće. I ja sam uvjeren da će ova Vlada raditi na tome da njegujemo postojeća i da animiramo nova tržišta”, naveo je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

Prava šansa za to je upravo prezentacija prirodnih i kulturnih dobara koja je i upriličena u glavnom gradu Francuske, smatra naš amabasador u Parizu Ivan Ivanišević.

“Francuzi tradicionalno vole crnogorsko primorje, sjever i imao sam priliku da iz razgovora sa ljudima vidim da su osmislili interesantne pakete koji ih mogu motivisati da dođu u značajnijem broju nego prošle godine”, poručio je Ivanišević.

Francuzi u svijetu imaju najveći broj dana godišnjeg odmora i putuju od maja do novembra, pa su, kako zaključuju sagovornici TVCG idealni gosti za produžetak turističke sezone u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније