Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

M.M.

07. 09. 2022. 20:00 >> 20:04
1

RAZNI KULTURNI DOGAĐAJI

Ostrvo-hotel na Mamuli otvara vrata za posjetioce

Ostrvo – hotel Mamula Island u Herceg Novom u drugoj polovini septembra otvoriće vrata za posjete mještana i u naredna dva mjeseca, kroz kulturne događaje, organizovane ture i obilaske, predstaviti ponudu destinacije Novljanima, stanovnicima Bokokotorskog zaliva i uopšte Crne Gore.

“To će biti prvi posjetioci nakon pažljive rekonstrukcije i transformacije stare austrougarske tvrđave u butik hotel sa pet zvjezdica, i prilika da se predstavi naša vizija da stvorimo rafinirani boutique hotel & spa, čuvajući i obnavljajući bogato nasljeđe crnogorske kulture i istorije koju pamtimo sa dostojanstvom, u autentičnom ambijentu koji pruža jedinstvenu oazu gostoprimstva za naše goste, u svim godišnjim dobima“, saopštio je generalni menadžer Mamula Island Henning A.Šaub (Henning A. Schaub) novinarima.

On se bavi razvojem poslovanja, brigom o novim zaposlenima, kao i zadovoljstvom gostiju. Radeći širom svijeta, 38-godišnji menadžer, koji sada živi u selu Marovići na Luštici, usredsrijedio se na to da kreira individualizovana iskustva za svakog gosta u niši luksuznih hotela.

„Od polovine mjeseca, Mamula Island će biti mjesto organizovanja manjih kulturnih događaja, susreta sa domaćim umjetnicima i kulturnim radnicima, javnim ličnostima i uopšte mještanima prvenstveno Herceg Novog i Boke, kao dio svojevrsne pripreme za početak komercijalnog rada i naše namjere da najprije lokalnoj zajednici predstavimo sve faze obnove destinacije ali i ponudu koju smo kreirali“, dodao je Šaub.

Zahvaljujući rekonstrukciji uz puno poštovanje konzervatorskih principa, utvrđenje iz 19.vijeka i kulturni spomenik osvijetljen je prvi put u svojoj 170-godišnjoj istoriji. Arhitektonski jedinstveno zdanje osvjetljenje dobija poslije gotovo dva vijeka postojanja i dramatične istorije, koja sada poprima obrise dostojanstvenijeg postojanja od onog u proteklih 80 godina tokom kojih je bila napuštena.

„Osvijetili smo ili bolje reći istakli njenu impresivnost i graditeljsko savršenstvo i vjerujemo da je ovaj trenutak posebno značajan, da simbolizuje početak neke nove i svjetlije perspektive Mamule. Ponosni smo na priliku da njegujemo autentični duh i bogatu kulturnu, umjetničku i istorijsku baštinu ostrva Mamula“, dodao je Šaub.

Prema njegovim riječima, Mamula Island tim želi da stvori jedan novi svijet na ostrvu, daleko od svakodnevnog života, kao mjesto koje se može posjetiti u svim godišnjim dobima i prepustiti se individualizovanom iskustvu gostoprimstva. Mamula Island je butik hotel sa pet zvijezdica, pretvoren restauracijom tvrđave iz 19. vijeka u sofisticirani hotel & spa sa 32 sobe i apartmana, holistički spa centar, plažu, bazene, restorane i barove.

Šaub je dodao da je rekonstrukcija i transformacija ostrva Mamula u hotel & spa centar bila veliki izazov na različitim nivoima, ali da je realizovana odgovornom primjenom svih propisa i konzervatorskog projekta koji potpisuju vrhunski stručnjaci iz te oblasti.

“Postojala je tanka linija između poštovanja i zaštite vrijednih dobara koje ovo mjesto može ponuditi i poštovanja osjećaja i uspomena koje ostrvo ima u svom nasljeđu. Naša je vizija bila da pretvorimo istorijsku tvrđavu izuzetne ljepote, izgrađenu prije 169 godina, u hotel koji će oslikavati savremeni stil života, čuvajući njenu arhitektonsku autentičnost i istovremeno ponovno uspostavljajući ovu poziciju kao orijentir na ulazu u Bokokotorski zaliv, a pritom stvarajući jedan holistički koncept za naše goste koji predstavlja novitet u regionu”, dodao je generalni menadžer.

Mamula Island predstavlja nešto više u odnosu na sofisticirane hotele kategorije pet zvjezdica. U okviru hotela se nalazi istorijsko-memorijalna galerija koja će čuvati uspomenu na cjelokupan istorijat ovog mjesta koji obuhvata i mračno poglavlje tokom Prvog i Drugog svjetskog rata.

Mamula Island je butik hotel sa pet zvijezdica, nastao restauracijom tvrđave iz 19. vijeka u sofisticirani hotel & spa sa 32 sobe i apartmana, sa holističkim spa centrom, plažom, bazenima, restoranima i barovima. U okviru hotela se nalazi istorijsko-memorijalna galerija koja će čuvati uspomenu na cjelokupan istorijat ovog mjesta koji obuhvata i mračno poglavlje tokom Prvog i Drugog svjetskog rata

“Ponuda memorijalne galerije, restorana, spa centra i raznovrsnih događanja biće otvorena i za lokalne posjetioce, što predstavlja važan dio našeg pristupa uključivanju lokalne zajednice, razvoju dijaloga i razmjene iskustava”, zaključio je Šaub.

Destinacija će u ovom periodu biti predstavljena i eminentnim evropskim stručnjacima za restauraciju, konzervaciju i arhitekturu i prestižnim svjetskim medijima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније