Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

М.М.

21. 11. 2023. 13:03 >> 13:10

MARTINOVIĆ-MARSELA

Ogromna šansa za saradnju Crne Gore i Italije

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović tokom sastanka sa ambasadorkom Republike Italije u Crnoj Gori Andreinom Marselom istakao je da vidi ogromnu šansu za saradnju između Crne Gore i Italije na polju turizma i ekologije, a koju dvije zemlje ne smiju da propuste.

Kako je saopšteno iz MERT-a, Martinović je zahvalio na posjeti i želji Ambasade za povezivanje dvije zemlje i apostrofirao značaj u pogledu turističke ponude između Crne Gore i Italije.

On je istakao i značaj otvaranja nove avio linije između Crne Gore i Italije, od strane Air Montenegro.

Napomenuo je i doprinos Italije u pogledu zatvaranja Poglavlja 27, bez čijeg ispunjena nema evropskog puta i naglasio da se mora naći balans između privrednih i ekoloških projekata, a sve u cilju ispunjena standarda koji dolaze iz Brisela.

Martinović je istakao završetak Eko zagrade u Podgorici, koja bi trebalo da bude završena sredinom decembra, i za koju se nada da će je zajednički otvoriti sa Ambasadom Italije.

U samom zaključku ministar je još jednom zahvalio na posjeti i poručio da vidi ogromnu šansu za saradnju između Crne Gore i Italije na polju turizma i ekologije, a koju dvije zemlje ne smiju da propuste.

Martinović je naglasio da će uraditi sve kako bi se dvije zemlje povezale, a italijanskim kompanijama, ekspertima, turističkim poslenicima poručio da su i više nego dobro došli u našu zemlju.

Ambasadorka Marsela istakla je zadovoljstvo zbog formiranja 44. Vlade Crne Gore i naglasila potrebu za povezivanjem dvije zemlje u oblasti turizma i ekologije.

Kako su kazali iz MERT-a, Marsela je podržala uspostavljanje avio linije između Crne Gore i Italije, odnosno direktnog leta između Rima i Podgorice i poručila da će u okviru svojih nadležnosti pomoći kako bi, čekajući ljetnju sezonu, imali već određeni broj prodatih paketa preko njihovih turstičkih agencija.

"Saglasna je sa Martinovićem o potrebi Italije u zatvaranju poglavlja 27, ali i u organizovanju sastanaka na kojem bi se pronašli i ustanovili modaliteti podrške", poručuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније