Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

П.Р. [ Beta ]

23. 09. 2022. 13:20   >>  13:17 1

BERLUSKONI TVRDI

"Putina nacionalisti i mediji 'gurnuli' u invaziju na Ukrajinu"

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je da je ruski predsjednik Vladimir Putin "gurnut" u sukob u Ukrajini.

Berluskoni (85) je za italijanske medije izjavio da je ruska vojska trebalo da zamijeni trenutnu ukrajinsku vladu "pristojnim ljudima" i da se povuče, piše BBC.

"Putina je u ovu specijalnu operaciju gurnulo rusko stanovništvo, njegova partija i njegovi ministri. Vojska je trebalo da uđe (u Ukrajinu), stigne do Kijeva za neđelju dana, zamijeni vladu (predsjednika Ukrajine Volodimira) Zelenskog pristojnim ljudima i za neđelju dana se vrate nazad", izjavio je Berluskoni.

Dodao je da su umjesto toga naišli na neočekivani otpor, koji je potom "hranjen svim vrstama oružja sa Zapada".

Bivši premijer Italije je dugogodišnji saveznik ruskog predsjednika, piše BBC i navodi da se ovog vikenda očekuje da Berluskonijeva stranka, kao dio desničarske koalicije, preuzme vlast na izborima u neđelju.

Berluskoni je još izjavio da su mediji u Moskvi kreirali narativ da ukrajinska vlada maltretira ljude koji govore ruski na istoku Ukrajine.

On je rekao da izvještavanje, koje su potencirale separatističke snage i nacionalistički političari u ruskoj vladi, nije ostavilo Putinu drugog izbora osim da pokrene ograničenu invaziju.

Opozicioni političari u Italiji osudili su ove Berluskonijeve izjave.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније