Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Т.Г. [ n1 ]

20. 03. 2023. 17:05 >> 17:05

BOREL

"Evropska unija usvojila odluku o dodatnoj vojnoj pomoći Ukrajini"

Zemlje članice Evropske unije u Briselu usvojile su predlog da se ubrza vojna pomoć Ukrajini, objavio je na Tviteru visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borel, ocjenjujući ovu odluku kao "istorijsku".

Riječ je o paketu pomoći iz tri dijela – milijarda eura namijenjenih za hitnu isporuku municije, milijarda eura za zajedničku nabavku oružja, kao i povećanje industrijskih kapaciteta za proizvodnju oružja i municije.

Borel je prije početka sastanka istakao da je pomoć neophodna kako bi „Ukrajina mogla da produži sa odbranom“.

„To je veoma važna odluka. U protivnom, imaćemo problema u snabdijevanju oružjem Ukrajine”, rekao je Borel.

Kako je ranije navedeno, zemlje Evropske unije zajedno prvi put kupuju municiju, posebno artiljerijske granate od 155 milimetara zapadne proizvodnje, koja bi, smatraju, mogle da pomogne Ukrajini da napreduje na vojnom terenu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније