Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

10. 04. 2023. 18:15 >> 18:26

PRVA NAKON MJESEC

Ukrajina i Rusija razmijenile po stotinjak zarobljenih vojnika

Ukrajina i Rusija saopštile su danas da su izvršile novu razmjenu ratnih zarobljenika - prvu nakon više od mjesec dana - a razmijenjeno je više od 100 vojnika sa obje strane.

Rusko ministarstvo odbrane je izvijestilo o repatrijaciji 106 ruskih vojnika, koji su, kako je saopšteno, bili "u životnoj opasnosti“ tokom pritvora, i koji će biti prebačeni u Moskvu na liječenje i psihološku pomoć.

Šef administracije ukrajinskog predsjednika Andrij Jermak najavio je povratak 100 vojnika u Ukrajinu.

"Vraćamo 100 naših ljudi – to su vojnici, mornari, graničari i pripadnici Nacionalne garde“, rekao je Jermak na društvenoj mreži Telegram i dodao: "Neki su ozbiljno povređeni i bolesni. Učinićemo sve što je potrebno da svi dobiju neophodnu pomoć".

Posljednja razmjena zarobljenika između Kijeva i Moskve datira od 7. marta, kada je Ukrajina povratila 130 svojih vojnika, a Rusija 90.

U decembru 2022. godine, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je u razmjenama zarobljenika od početka rata više od 1.300 ukrajinskih vojnika vraćeno u Kijev.

Od tada je došlo do još nekoliko razmjena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније