Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

P.R. [ Beta ]

18. 04. 2024. 15:46 >> 12:44
Čitaj mi:

UHAPŠENI U NJEMAČKOJ

Ruski špijuni planirali napad na američku vojnu bazu?

Njemačka policija je uhapsila dvojicu sumnjičenih da su špijunirali za Rusiju i planirali napade između ostalog na američke vojne baze radi ometanja pomoći Ukrajini, saopštilo je danas savezno tužilaštvo.

U saopštenju tužilaštva se navodi da su Diter S. i Aeksander J. uhapšeni u srijedu u gradu Bajrojtu, u Bavarskoj.

Tužilaštvo tvrdi da je Diter S. još od oktobra sa osobom povezanom s ruskom obavještajnom službom razgovarao o izvršenju sabotaže u Njemačkoj: da izvrši bombaške napade i podmetanje požara na infrastrukturu vojske na više mjesta u Njemačkoj i da je prikupio i informacije o potencijalnim ciljevima, uključujući i američke vojne objekte.

U tome mu je najkasnije od marta navodno pomogao Aleksandar J.

Tužioci nijesu naveli na šta su ciljali osumnjičeni, ali njemačka novinska agencija DPA ​​i magazin Der Špigel objavili su, ne navodeći izvore, da je to američka vojna baza Grafenver.

Diter S. je optužben i zbog pripadnosti oružanoj jedinici proruskih separatističkih snaga u Donjeckoj oblasti u istočnoj Ukrajini od decembra 2014. do septembra 2016.

Ministarka unutrašnjih poslova Njemačke Nensi Feser je saopštila da je ruski ambasador u Berlinu pozvan na informativan razgovor.

Portparol Kremlja Dmitri Peskov je rekao da ne može da komentariše taj slučaj jer "nema nikakve informacije" o tome.

Njemačka je drugi najveći snabdijevač oružjem Ukrajine poslije SAD koje imaju velike vojne snage u Njemačkoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније