Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

01. 03. 2017. 13:46 >> 13:22
2

ZA REKONSTRUKCIJU STADIONA

Radojičić oslobođen još jedne optužbe

Bivši predsjednik nikšićke Opštine Nebojša Radojičić oslobođen je optužbe da je zloupotrijebio službeni položaj i oštetio državu za oko 52 hiljade EUR prilikom rekonstrukcije pomoćnog stadiona Fudbalskog kluba Sutjeska.

Specijalno tužilaštvo teretilo je Radojičića da je kao predsjednik opštine i predsjednik Upravnog odbora FK Sutjeska suprotno statute dao ovlašćenja direktoru Kluba da zakljući ugovor sa firmom iz Nikšića Zarubica kompani radi radova na rekonstrukciji i ugradnji vještačke trave.

Pravni zastupnik Radojičića, advokat Milan Vojinović kazao je agenciji Mina da je optužnica pokrenuta prije skoro četiri godine, a presudu je donijela sudija Vesna Kovačević u Osnovnom sudu u Nikšiću, nakon oko 20 pretresa, saslušanih svjedoka i pribavljenih dokaza.

“U postupku je utvrđeno da Radojičić nije kriv po više osnova. Radojičić nije imao svojstva službenog lica, izmjene i dopune statuta Sutjeske nijesu imale pravnu snagu, a taj Fudbalski klub nije bio obavezan da sprovodi postupak javnih nabavki, a i sve da je bio to bi predstavljalo samo prekršaj”, precizirao je Vojinović nakon danas okončanog postupka.

On je predočio da se u slučaju rekonstrukcije stadiona radilo o ”postupku hitnosti jer je UEFA dala 250 hiljada eura na ime donacije koje je trebalo odmah realizovati”.

Vojinović je podsjetio da je Radojičić oslobođen i optužbi za zloupotrebu službenog položaja i za ekonstrukciju Poslovnog centra Sindčel, radove na kapeli pod Trebjesom, aerodromu Kapino Polje, Dnevnom centru i Muzičkoj školi.

Istragu za zloupotrebu službenog položaja protiv Radojičića pokrenuo je specijalni tužilac, pa predao u nadležnost tužilaštvu, nakon čega je pokrenut i sudski postupak.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније