Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 03. 2017. 19:38 >> 19:20
9

RADOJIČIĆ ZA TVCG

Razočarali me pojedinci iz DPS-a

Bivši predsjednik Opštine Nikšić Nebojša Radojičić, nakon što je oslobođen optužbi za zloupotrebu službenog položaja, za TVCG kaže da je razočaran u pojedince iz DPS-a.

 

Tvrdi da su upravo od pojedinaca iz te partije i išle prijave protiv njega. Ipak, Radojičić navodi da mu je drago mu što nije prihvatio Sporazum o priznanju krivice, jer je na kraju dokazao nevinost.

Specijalni tužilac nedavno je, zbog nedostatka dokaza, odustao od krivičnog gonjenja Radojičića, koji je bio optužen za zloupotrebu službenog položaja. Tri i po godine bile su za njega, kako kaže, mučan period, iako je od prvog dana znao da nije oštetio ni opštinu niti bilo koga drugog.

"To je teško padalo i meni i mojoj porodici i svima iz mog okruženja. Ali eto, izdržalo se. Kad čovjek zna da ipak nije kriv, da to ide pravim putem, onda se sve izdrži".

A nuđeno je i njemu da prizna krivicu i dobije blažu kaznu. I bez obzira što je, kako kaže, specijalnom tužiocu rekao da se ne osjeća krivim, veliki pritisak navodio ga je na razmišljanje da čak i to prihvati.

"Ali uz podršku porodice i najbližih drugova, koji su mi govorili ako priznaš ostaćeš za čitav život kriv, a ako nijesi kriv onda ćemo ti svi pomoći da izdržiš", navodi Radojičić.

I poslije svega, razočaran je u pojedine ljude u DPS-u. Jer su, kako kaže, sve optužnice protiv njega išle od tih ljudi.

"Ja to ne pričam napamet. Smiješna je priča da u kafani jedan od funkcionera kaže u Nikšiću smo izgubili godinu i po dana čačkajući šta su krali - ili su vrhunski lopovi ili stvarno nijesu ništa krali. Izgubiti godinu i po dana zbog traženja nekog svog budućeg alibija za neuspjeh, stvarno mi je ružno i odvratno", kaže Radojičić.

Tanja Perović, TVCG

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније