Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

05. 09. 2017. 10:00 >> 09:34

REKONSTRUKCIJA STADIONA

Potvrđeno da Radojičić nije kriv

Viši sud potvrdio je presudom prvobitnu odluku da bivši predsjednik nikšićke Opštine Nebojša Radojičić nije kriv za zloupotrebu službenog položaja prilikom rekonstrukcije pomoćnog stadiona Fudbalskog kluba (FK) Sutjeska, saznaje agencija Mina.

Pravni zastupnik Radojičića, advokat Milan Vojinović, podsjetio je da je Radojičić oslobođen i svih optužbi za zloupotrebu službenog položaja koje su se odnosile i za rekonstrukciju Poslovnog centra Sindčel, radova na kapeli pod Trebjesom, aerodromu Kapino Polje, Dnevnom centru i Muzičkoj školi. 

Osnovno državno tužilaštvo teretilo je Radojičića da je, kao predsjednik opštine i predsjednik Upravnog odbora FK Sutjeska, suprotno statutu ovlastio direktora Kluba da zaključi ugovor sa firmom iz Nikšića Zarubica kompani radi radova na rekonstrukciji i ugradnji vještačke trave, pri čemu je oštetio državu za oko 52 hiljade eura.

Radojičiću je za to bila izrečena mjera zatvora od četiri mjeseca.

Vojinović je agenciji Mina kazao da je optužnica pokrenuta u martu 2014. godine, da je mjera zatvora ukinuta nakon žalbe i da je u ponovnom postupku sudija Vesna Kovačević u Osnovnom sudu u Nikšiću donijela oslobađajuću presudu nakon oko 20 pretresa, saslušanih brojnih svjedoka i pribavljenih odgovarajućih dokaza.

“U postupku je utvrđeno da Radojičić nije kriv po više osnova. Radojičić nije imao svojstva službenog lica, izmjene i dopune statuta Sutjeske nijesu imale pravnu snagu, a taj FK nije bio obavezan da sprovodi postupak javnih nabavki, a i sve da je bio, to bi predstavljalo samo prekršaj”, precizirao je Vojinović.

On je naveo da se u slučaju rekonstrukcije stadiona radilo o ”postupku hitnosti, jer je UEFA dala 250 hiljada eura na ime donacije koje je trebalo odmah realizovati”, i dodao da je procijenjeno da je Radojičić ”radio u korist, a ne na štetu FK Sutjeska”. 

Istragu za zloupotrebu službenog položaja protiv Radojičića pokrenuo je specijalni tužilac, pa predao u nadležnost tužilaštvu, nakon čega je pokrenut i sudski postupak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније