Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

29. 12. 2020. 15:27 >> 15:27
6

SLUČAJ MELJINE

Šegrtu zadržavanje do 72 sata

Specijalna državna tužiteljka Lidija Vukčević odredila je zadržavanje do 72 sata nekadašnjem direktoru privatne bolnice Meljine, Budimiru Šegrtu.

Šegrt koji je ambasador Crne Gore u Poljskoj, saslušan je u svojstvu osumnjičenog za zloupotrebu položaja, u slučaju Meljine u kojem, osim njega, tužilaštvo sumnjiči još nekoliko osoba među kojima je i Duško Knežević.

Zadržavanje do 72 sata određeno je Radivoju Božoviću koji je takođe saslušavan u svojstvu osumnjičenog.

Vukčevićeva je 25. decembra saopštila da su istraživanjem kupoprodaje bolnice u Meljinama utvrdili da je država oštećena za najmanje 10 miliona eura.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević je na konferenciji za novinare 25. decembra kazala da su istraživanjem kupovine kompleksa Bolnice u Meljinama utvrdili da je tim poslom država oštećena za deset miliona eura.

"U postupku izviđaja prikupljeni su podaci i dokazi iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su D.K, M.B, H.A, M.S.A, B.Š. i M.B. izvršili produženo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju iz člana 172 Krivičnog zakonika Crne Gore. Iz prikupljenih podataka i dokaza proizilazi osnovana sumnja da su u periodu od juna 2008. godine do 2016. godine kao odgovorna lica i to osumnjičeni D.K. kao ovlašćeni zastupnik I banke AD Podgorica, M.B. kao ovlašćeni zastupnik A banke AD Podgorica, M.S.A. kao ovlašćeni zastupnik pravnog lica A.K. DOO Podgorica, zloupotrebom svog položaja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom pribavili su drugom protivpravnu imovinsku korist, a nanijeli štetu državi u najmanjem iznosu od deset miliona eura", navela je Vukčević.

Oni su, kako je dodala, u junu 2008. godine, kao predstavnici Konzorcijuma koji su sačivanjavali I banka, A banka, pravno lice A.K. u svojstvu kupca zakoljučili ugovor o kupoprodaji vojnog centra Meljine sa Vladom za kupoprodajnu cijenu od 25 miliona eura, kojim ugovorom se kupac obavezao da u periodu od sedam godina, osim plaćanja kupoprodajne cijene, izvrši investiciona ulaganja u iznosu od 119 miliona eura i da će kao obezbjeđenje za uredno izrvšenje obaveze iz ugovora, predati prodavcu učindbenu garanciju u iznosu od deset miliona eura.

Vukčević je kazala da je kupac ugovorom bio obavezan da uloži 119.000.000 eura, a da je uloženo ukupno 17.000 eura.

Objasnila je i da je kupac (konzrcijum) po nalogu D.K, a suprotno ugovoru, založio imovinu za kredite koji nisu korišćeni namjenski.

"Ti krediti su veći od 11 miliona eura i ni danas nijesu vraćeni", kazala je Vukčević.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније