Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Љиљана Вукотић, РЦГ, Мрежа ТВЦГ

30. 11. 2023. 07:15 >> 12:51
1

PROBLEM

Bolnica u Meljinama još bez grijanja, osoblje i pacijenti ogorčeni

Na loše uslove za rad u bolnici Meljine, medicinsko osoblje ove zdravstvene ustanove ukazuje već mjesecima, a sa prvim hladnim danima situacije se komplikuje. Ustanova je bez centralnog grijanja, jer još nije obavljen servis kotlarnice, a ni gorivo za grijanje nije stiglo. Osoblje je primorano da koristi grijalice i klima uređaje, gdje ih ima, ali kako ističu, za Radio Crne Gore, to nije ni približno dovoljno.

Nije sve u platama, kaže u telefonskom razgovoru za Radio Crne Gore hirurg Goran Komatina, koji je tokom noći imao dvije hitne intervencije, uz objašnjenje da su uslovi u kojima se radi jednako bitni.

Intervencije je uspješno odradio, ali uz ogromnu dozu straha zbog uslova u kojima bolnica funkcioniše.

Trenutno se prostorije griju na struju. Uključene su grijalice i klima uređaji, gdje ih ima, ali i to ni približno nije dovoljno.

Kotlarnica još nije uključena, a nije obavljen neophodan servis. Zaposleni imaju informaciju da je Ministarstvo zdravlja odobrilo kupovinu nafte, ali ne znaju zašto ona još nije stigla. Najviše trpe pacijenti.

"Bilo je hladno, nema grijanja. Ima neka grijalica koja stoji na vratima i grije dvije prostorije i hodnik", kaže jedan od pacijenata Božidar Mandić u emisiji TVCG "Mreža".

"Osjećaj nimalo nije ugodan. Ministarstvo zdravlja treba da malo razmisli. Dopustiti ovakav tretman prema bolnici zaista nema smisla", poručio je Mandić.

Dr Komatina kaže da je spreman i na manju platu, samo da ima normalne uslove za rad. Trenutno je na tom odjeljenju devet pacijenata, jer je sve koje je mogao poslao kući.

Hitne i teže slučajeve šalje u Klinički centar CG, jer je liječenje u ovim uslovima rizično.

Bolnica Meljina je od marta dio javnog zdravstva pod rukovodstvom direktora Kotorskog kliničkog centra.

Iz Ministarstva zdravlja i Fonda zdravstva najavili su uskoro posjetu Meljinama, pa zaposleni i pacijenti očekuju brzo rješenje.

Problem sa grijanjem u bolnici Meljine traje već 15 godina.

Ekipi emisije "Mreža" javio se direktor bolnice u Kotoru Davor Kumburović koji je kazao da situacija nije idealna.

"Naravno da nije prijatno. Ne griju se na adekvatan način. To je problem koji postoji deceniju unazad, znam da nije lako", dodao je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније