Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

02. 02. 2021. 16:14 >> 17:30

U BARU

Uhapšena jedna osoba zbog krijumčarenja cigareta

Službenici policije uhapsili su A.M. (42) iz Pljevalja, sa prebivalištem u Baru, zbog sumnje da je izvršio krivična djela krijumčarenje i skidanje i povreda službenog pečata, čime je oštetio budžet za oko 3,68 miliona eura.

U zajedničkom saopštenju uprava carina i policije navodi se da je protiv preduzeća „Catwood“ iz Bara, čiji je A.M. izvršni direktor, podnijeta krivična prijava.

A.M. je, kako se sumnja, od 27. oktobra do 3. novembra prošle godine, kao odgovorno lice u preduzeću „Catwood“, iz Carinske ispostave Slobodna zona Bar, izbjegavajući mjere carinskog nadzora, iznio 4.443 paketa raznih vrsta cigareta.

Navodi se da su pripadnici te Carinske ispostave 4. novembra, kontrolom skladišta koje koristi A.M, konstatovali da nema carinske plombe, i da prethodno uskladištenih cigareta nema, o čemu su obavijestili službenike Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

„Radi stupanja u posjed robe koja je bila predmet krijumčarenja, A.M. je, sumnja se, neovlašćeno skinuo carinsku plombu, pa koristeći fizičku pomoć za sada neidentifikovanih lica iz skladišta iznio cigarete“, kaže se u saopštenju.

On je, kako se navodi, cigarete utovario u za sada neidentifikovana teretna vozila, kojima su transportovane u za sada nepoznatom pravcu.

„Navedenim nezakonitim radnjama osumnjičena lica su pričinila materijalnu štetu budžetu u ukupnom iznosu od 3.680.097 eura“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru naložio da se A.M. uhapsi zbog sumnje da je u sticaju izvršio krivično djelo krijumčarenje i krivično djelo skidanje i povreda službenog pečata i znaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније