Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M. [ Beta ]

06. 05. 2023. 16:58 >> 17:23

U PARAGVAJU

Predsjednički kandidat krajnje desnice uživo prenosio svoje hapšenje

Paragvajska policija uhapsila je krajnje desničarkskog političara Paragvaja Kubasa koji je pristalice pozvao da protestom isprave krađu na predsjedničkim izborima na kojima je on u nedjelju bio treći.

Kubas, iz "Nacionalne krstaške partije" je pritvoren po nalogu državnog tužioca koji ga tereti za kršenje mira, saopštila je policija.

Kubas je videom na Fejsbuku prenosio kada je po njega policija došla ispred njegovog hotela u San Lorensu.

On je u policijsko vozilo ušao ne pružajući otpor i nastavio da prenosi razgovor s policajcima.

"Sada vidite da sam u zatvoru. Svi kriminalci u ovoj zemlji treba da budu vezani lisicama kao Paragvaj Kubas", rekao je on ironično o sebi.

Kubas je na predsjedničkim izborima u nedjelju osvojio 23 odsto glasova i potom pozvao pristalice i predvodio proteste koji su doveli do sukoba s policijom, uglavnom ispred izbornog suda u Asunsionu.

Najmanje 208 osoba privedeno je "zbog remećenja javnog mira i drugih kažnjivih dijela tokom demonstracija", saopštila je policija u četvrtak.

Organizacija američkih država, koja je rasporedila posmatračku misiju za izbore, saopštila je u utorak da "nema razloga da se sumnja u rezultat" prebrojavanja glasova.

Santjago Penja iz Partije Kolorado koja je dugo na vlasti, lako je sa 43 odsto glasova pobijedio na predsjedničkim izborima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније