Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.T./ M.L.B. ]

05. 06. 2023. 15:48 >> 15:56
2

AFERA "STANOVI"

SDT: Osumnjičeni negirali krivicu, nijesu odgovarali na pitanja tužilaca

Specijani državno tužilaštvo saopštilo je za TVCG da su osumnjičeni u slučaju “Stanovi” danas iznijeli odranu, nijesu priznali krivična djela i nijesu odgovarali na pitanja tužilaca.

Funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković, Suad Numanović i Dragica Sekulić negirali su danas krivicu u Specijalnom državnom tužilaštvu povodom, gdje su saslušani zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj prilikom rješavanja stambenih potreba funkcionera Vlade.

“Danas saslušani osumnjičeni, u prisustvu izabranih branilaca, su iznijeli odbranu, nijesu priznali izvršenje krivičnih djela, ali ni odgovarali na pitanja državnog tužioca”, saopštilo je SDT.

Kako navode, isključivi razlog za pokretanje izviđaja protiv osumnjičenih je jer je Specijalno državno tužilastvo, razmatranjem odgovarajuće dokumentacije, ocijenilo da postoje osnovi sumnje da su učinili produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

“Pozivanje osumnjičenih za današnja saslušanja je, u skladu sa zakonom, izvršeno telefonom, još 19. maja, a svako od njih je prihvatio da se na takav poziv odazove i niko nije tražio odlaganje”, saopšteno je za TVCG iz SDT-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније