Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Darko Bulatović, TVCG ]

21. 06. 2023. 19:38 >> 19:39

ZLOUPOTREBA KARTICE

Alternativa: Je li EPCG zapravo pokušala da prikrije Perunovića?

Osnovno državno tužilaštvo formiralo je predmet zbog sumnje da je dojučerašnji predsjednik borda direktora EPCG Željezara Nikšić, Marko Perunović, zloupotrijebio službenu platnu karticu te kompanije u privatne svrhe. Sam Perunović juče je priznao grešku i podnio ostavku nakon što je u javnosti sve procurilo. Iz Alternative Crna Gora, odakle je potekla informacija, smatraju da je EPCG kao matična kompanija morala odmah da procesuira ovaj slučaj. 

Na šta se sve troše državni resursi i koliko ih često zloupotrebljava javni aparat. Višedecenijska je to tema u Crnoj Gori. Osnovno državni tužilastvo u Nikšicu je tako danas formiralo predmet zbog sumnji da je Marko Perunović, predsjednika borda dorektora novoosnovane kompanije EPCG Željezara Nikšić zloupoteijebio službenu karticu te kompanije. Naime, on je krajem maja, prema tvrdnjama Alterantive Crna Gora, kockao na račun građana i preko noći potrošio oko 19.000 eura. Perunović je juče podnio ostavku pravdajući se da je greškom zamijenio kartice i već narednog dana vratio potrošeni iznos.

"Neću se izjašnjavati sem u skladu sa zakonom, jer nema smisla u vremenu kad kojekakvi ljudi komentarišu svakodnevna dešavanja. Svjestan sam greške i zato sam dao neopozivu ostavku, poštujem zakone ove države i naglašavam - nikakva materijalna šteta kompaniji nije napravljena", kazao je bivši predsjednik odbora direktora EPCG Željezara Nikšić Marko Perunović.

U Alternativi se pitaju da li su u Elektorprivredi Crne Gore kao matičnoj kompaniji pokušali zapravo da prikriju čitavu priču jer je za slučaj javnost saznala zahvaljujći njima.

"Vi imate disciplinski postupak, da ukoliko se nešto utvrdi da pokrenete postupak u skladu sa zakonom kako bi došli do istine, ali ćutanje na takve stvari zaista govori o tome da ste i dalje na tom nivou da pokušavate da zataškavate, kao čovjek je pogriješio, neće više. Ali to nije prouka koju poslije 30 godina vlasti koju smo imali treba da šaljemo", ističe Jelena Nedović iz Alternative. 

U EPCG tvrde da nema ni govora o zataškavanju.

"Dopis o predmetnom problemu smo zaprimili 8. juna ove godine od izvršnog direktora ćerke firme, nakon čega je predsjednik borda direktora stavio tu tačku na dnevni red za redovnu sjednicu koja se održava 26. juna ove godine tako da je stavljanje te tačke na dnevni red prethodilo ovoj javnoj obajvi", kazao je PR EPCG Tomaš Damjanović.

Nedović u ovom i sličnim slučajevima poziva prije svega na moralnu odgovornost.

"Ne treba neki građanski aktivista da dođe do nekih informacija pa da mi kao odgovorna osoba onda reagujemo, najmanje što bih očekivala jeste da se ova ostavka desila i prije svega toga", dodaje Nedović. 

"Svaki postupak koji podrazumjeva kršenje internih procedura ili zakonskih normi principjelno osuđujemo s tim što naravno u konkretnom slučaju ostavljamo institucijama sistema da rade svoj posao", navodi Damjanović.

Pravo na privilegovane službene kartice u Elketroprivredi i njenim firmama ima 12 osoba iz vrha menadžmenta i borda direktora na iznos od 1.000 i 2.000 eura na godišnjem nivou i to isključivo u svrhe poslovne reprezentacije.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније