Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

25. 09. 2023. 06:30 >> 15:00
1

AFERA "TUNEL"

Telefoni iz zatvora jedan od ključnih tragova?

Telefoni oduzeti u zatvoru u Spužu mogli bi da budu jedan od najvažnijih tragova o tome kako je formirana grupa osumnjičena za slučaj "Tunel" i ko su nalogodavci, saznaje Portal RTCG. Prema našim saznanjima iz istrage, kopači tunela ispod Višeg suda i njihova logistika imali su blisku komunikaciju sa pojedinim zatvorenicima u spuškom zatvoru. Tu bi se, prema riječima našeg sagovornika, mogli tražiti i motivi za ovu provalu ali i informacije o nalogodavcima i organizatorima.

U nekoliko ćelija u UIKS-u prije dva dana izvršen je pretres u kojem je oduzeto više telefona ne bi li se utvrdilo da li su njihovi korisnici povezani sa grupom osumnjičenom za slučaj "Tunel", javila je TVCG.

"U saradnji sa UIKS-om i razmjenom operativnih podataka izvršen je pretres više prostorija u istražnom zatvoru. Oduzeto je više telefona koji će biti predmet daljih vještačena i utvrđivanja eventualne povezanosti određenih osoba sa slučajem "Tunel"", saopšteno je tada TVCG od izvora bliskog istrazi.

Policija je na tragu i ženi koja je pomagala kopačima tunela. 

U pitanju je Katarina Baćović. Prema nezvaničnim informacijama, istražitelji provjeravaju da li je Baćović zloupotrijebila i svoju majku koja je zaposlena je u pisarnici Višeg suda u Podgorici.

Od prije nekoliko dana, Katarini Baćović se gubi svaki trag, dok je njena majka saslušana.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić izjavio je nedavnoda je u dosadašnjoj istrazi otkriveno da su u kopanju tunela učestvovali Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi državljani Srbije.

On je na konferenciji za novinare pokazao njihove fotografije i izrazio očekivanje da će uz pomoć Srbije ili zemalja gdje se nalaze brzo biti uhapšeni s obzirom na to da su, kako je kazao, nakon otkrivanja tunela napustili Crnu Goru.

Rekao je da su osumnjičeni napustili Crnu Goru 11. septembra, istog dana kada je tunel do depoa otkriven i to u manjim grupama.

Protiv četvorice identifikovanih podnijete su krivične prijave a i protiv dva NN lica, rekao je Adžić i dodao da su oni imali još najmanje pet saradnika.

Njima se na teret stavlja i krivično djelo kriminalno udruživanje i krađa dokaza.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније