Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M./М.Л.Б.

02. 10. 2023. 16:03 >> 06:24
1

ADVOKAT NAKON SASLUŠANjA

Baković i Knežević stali u odbranu Veljovića

Nekadašnji pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković i službenik UP Saša Knežević saslušani su danas kao svjedoci u zgradi Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) u predmetu protiv nekadašnjeg prvog čovjeka Uprave policije Veselina Veljovića.

Veljovićev advokat Nikola Martinović kazao je novinarima da su svedoci potvrdili Veljovićeve navode da je posao direktora policije obavljao časno i pošteno.

Od jula kada je Veselin Veljović uhapšen, kako kaže Martinović, čekalo se saslušanje svedoka na koje se tužilaštvo pozivalo kao na svedoke koji mogu potvrditi Veljovićevu odgovornost.

„Oba svedoka su bila decidna u tome da Veselin Veljović sa onim što mu tužilaštvo stavlja na teret nema blage veze, da nema dodira ni sa jednom kriminalnom grupom niti sa zloupotrebom službenog položaja. Naročito je bio jasan svedok bivši pomoćnik direktora policije Enis Baković, koji je rekao da ga Veljović nikada ni za jedna predmet nije zvao, niti na bilo koji način intervenisao da se pogoduje bilo kojem licu za koje se vodi postupak“, kazao je novinarima advokat Martinović.

On navodi da su sada svjedoci potvrdili ono što je Veljović rekao u julu, a to je da nema njegove odgovornosti i da je posao direktora Uprave policije radio časno i pošteno.

„Mislim da sada tužilaštvo treba ozbiljno da se zabrine, a sudstvo da reaguje, zašto ljudi već dva mjeseca su u pritvoru da čekamo dva mjeseca saslušanje svedoka da bi na kraju rekli da ta lica nemaju ništa sa krivičnim djelom koje im se stavlja na teret“, kazao je Martinović.

Slučaj se odnosi na grupu Aleksandra Mrkića, kojem se na teret stavlja šverc cigareta.

Veljović je uhapšen krajem jula zbog sumnje da je informacijama pomagao Mrkiću da krijumčari cigarete, što je Veljović negirao tokom saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Veljoviću je određen pritvor zbog opsnosti i bjekstva i uticaja na svjedoke, dok se Mrkić nalazi u bjekstvu.

SDT sumnja da je Veljović Mrkiću saopštavao podatke koje su mu bile od velikog značaja u poslovnim konekcijama.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније