Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Б.Ч.Ј.

10. 10. 2023. 11:41 >> 11:42

UPRAVA POLICIJE

Prekršajne protiv osam osoba zbog incidenta ispred nikšićke bolnice

Osam osoba će prekršajno odgovarati zbog narušavanja zakona o javnom redu i miru, koji su počinili kada su se 26. septembra okupili u krugu JZU Opšta bolnica Nikšić u znak protesta zbog smrti bebe koja je preminula u toj ustanovi dan ranije.

"Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su identifikovali ukupno osam lica koja su narušila javni red i mir. Od toga broja, pet lica - V.K. (32), M.M. (47), V.R. (31), P.T. (41) i M.T. (32), će biti procesuirano zbog izvršenih prekršaja grubo vrijeđanje i naročito drsko, bestidno ili uvrjedljivo ponašanje iz člana 7 stav 2, prijetnja napadom na život ili tijelo iz člana 8 i ometanje i omalovažavanje policijskih službenika iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru. Tri lica će biti prekršajno procesuirana zbog izvršenog prekršaja nepristojno ponašanje iz člana 5 Zakona o javnom redu i miru – D.A. (55), M.J (35) i V.N. (35)", saopšteno je iz policije.

Napominju da članovi porodice preminule bebe nijesu prekršajno sankcionisani, niti su učestvovali u narušavanju javnog reda i mira tokom održavanja javnog okupljanja.

Iz Uprave policije podsjećaju da se u krugu JZU Opšta bolnica Nikšić 26. septembra održalo nenajavljeno javno okupljanje građana u znak protesta zbog smrti bebe koja je preminula u toj ustanovi dan ranije.

Okupljanje je, kako se navodi u saopštenju, organizovano putem društvenih mreža, pa se u krugu bolnice tog dana okupilo oko 200 građana.

"Ispred ulaza u Infektivno odjeljenje bolnice, prilikom obraćanja direktorice JZU Opšta bolnica Nikšić Dušanke Perović-Milatović, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane pojedinih lica iz okupljene grupe građana, koja su pokušala fizički da napadnu direktoricu i da nasilno uđu u prostorije odjeljenja", saopšteno je iz Uprave policije.

Ova namjerama, kako se dodaje u saopštenju, spriječena je pravovremenom reakcijom policijskih službenika Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, koji su formirali kordon ispred okupljenih građana i na taj način spriječili fizički napad na direktoricu i nasilan ulazak u prostorije odjeljenja.

"Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti i mjere po nalogu nadležnog tužioca u Nikšiću koji je obaviješten o događaju, policijski službenici su prikupili potrebna obavještenja i identifikovali lica koja su pokušala fizički da napadnu direktoricu i da nasilno uđu u prostorije bolnice, o čemu su povratno upoznali postupajućeg državnog tužioca koji se izjasnio da u radnjama identifikovanih lica nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", navode iz policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније