Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

А.Бошковић [ Portal RTCG ]

13. 10. 2023. 10:39 >> 10:43
1

UBISTVO POLICAJCA

Slavica Šćekić: Đavolji advokati odlažu suđenje za ubistvo mog brata

Ponovno suđenje za ubistvo policajca Slavoljuba Šćekića odloženo je danas u Apelacionom sudu u Podgorici zbog bolesti jednog od okrivljenih Ljuba Bigovića.

Za ubistvo Šćekića, podsjetimo, okrivljeni su Ljubo Bigović, Saša Boreta, Ljubo Vujadinović i Milan Šćekić, ali oni danas nisu stražarno sprovedeni. 

Branioci optuženih su, podsjetimo, na prethodnom suđenju zatražili da se njih četvorica brane sa slobode, ali je sudsko vijeće to odbilo.

Naredno suđenje zakazano je za 20. oktobar, a kako je za Portal RTCG kazala sestra ubijenog policajca Slavica Šćekić, namjerno se vrši opstrukcija od strane pritvorenika kako bi se suđenje konstatno odlagalo. 

"A sve uz pomoć njihovih đavoljih advokata čiji je cilj da se suđenje oduži kako bi se stekao uslov za njihovo puštanje", navela je ona. 

Šćekićeva je dodala da nije interesovanja medija i njenih izjava, suđenje za ubistvo policajca Šćekića bi davno bilo okončano. 

"Ubice bi bile puštene na slobodu, a sve u cilju da se zaštiti nalogodavac ubistva i lica iz Agencije za nacionalnu bezbjenost (ANB) koji su organizovali ubostvo i pomogli ubicama da se bezbjedno udalje sa lica mjesta", zaključila je ona. 

Branioci optuženih su, podsjetimo, na prethodnom suđenju zatražili da se njih četvorica brane sa slobode, ali je sudsko vijeće to odbilo.

I nakon više od 17 i po godina, koliko je prošlo od ubistva Šćekića, taj slučaj i dalje zaokuplja pažnju javnosti.

Šćekić, koji je bio načelnik policijske Uprave za opšti kriminalitet, ubijen je 30. avgusta 2005. godine ispred svoje kuće u podgoričkom naselju Tološi.

Slavica Šćekić godinama optužuje nekadašnje visokr funkcionere ANB-a Zorana Lazovića i Duška Golubovića da su svojom logistikom učestvovali u ubistvu njenog brata.

"Moj brat je ubijen uz pomoć ANB-a. Crnogorski interpol je štitio kriminalce. Optuženi za ubistvo mog brata u ovoj sudnici nisu direktni izvršioci ubistva Slavoljuba Šćekića, već su bili plaćenici ANB-a", ranije je izjavila Šćekić. 

Podsjećanja radi, Boreta i Bigović optuženi su i da su podstrekli ubijenog vođu barskog klana Alana Kožara da podmetnu bombe na tadašnje gradilište "Splendida".

Namjera im je bila tada da prinude suvlasnika hotela "Splendid" u Bečićima Žarka Radulovića da im plati reket. Na čelu policijskog tima za rasvjetljavanje tog slučaja bio je policajac Šćekić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније