Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.T./M.L.B. ]

24. 10. 2023. 20:36 >> 20:41
1

TUŽILAŠTVO ODLUČILO

Priznali krađu šljunka, braniće se sa slobode

Tri osobe osumnjičene za krađu šljunka iz rijeke Morače u mjestu Botun priznali su izvršenje krivičnog djela, nakon čega su pušteni da se brane sa slobode. To je za TVCG saopštio tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, Nikola Boričić, po čijem nalogu su osumnjičeni, prethodno uhapšeni.

Boričić ističe da nije bilo niti jednog zakonskog osnova za njihovo zadržavanje jer nije postojala opasnost od bjekstva budući da su crnogorski državljani, niti opasnosti od uticaja na svjedoke – jer su priznali krivicu, a nema kako kaže ni opasnosti od ponavljanja djela jer osumnjičeni ranije, nijesu bili osuđivani.

Policija je ranije danas saopštila da su službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Centar" – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su, postupajući po prijavi građana da se u mjestu Botun vrši vađenje šljunka, izašli na lice mjesta i lišili slobode tri osobe.

"Podgorička policija je, postupajući po prijavi, u mjestu Botun na obali rijeke Morače zatekla dva teretna motorna vozila, u kojima se nalazio šljunak, kao i mašinu za vađenje šljunka – rovokopač. Tu su zatečeni A.S. (52), I.S. (26) i I.Ć. (39) koji su vršili iskop i prevoz šljunka. Na licu mjesta je izvršen uviđaj, a mašine su zapečaćene", navode u policiji.

Po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici pomenuta lica su uhapšena zbog sumnje da su izvršila krivično djelo krađa na štetu države Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније