Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V./M.L.B. ]

17. 11. 2023. 12:20 >> 13:55
2

RAJZING RAJNKE O SANKCIJAMA

Aktivnosti Mićunovića i Davidovića omogućile korupciju

Nezakonite aktivnosti Miodraga Dake Davidovića i Branislava Mićunovića omogućile su korupciju u Crnoj Gori, saopštila je američka ambasadorka u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke, obrazlažući odluku američkog Ministarstva finansija da im uvede sankcije.

Kontroverzni nikšićki biznismen Branislav Brano Mićunović od juče je pod sankcijama američkog Ministarstva finansija. Pod sankcijama je i Miodrag Daka Davidović.

„Njihove nezakonite aktivnosti podrivaju demokratske institucije i otvaraju put malignom ruskom uticaju. Cilj aktivnosti zasnovanih na dva izvršna naloga američke Vlade je zaista pokušaj da se podrže mir, stabinost i fundamentalno funkcionisanje demokratskih institucija u Crnoj Gori i to je naš cilj“, kazala je Rajzing Rajnke, odgovarajući na pitanja novinara, nakon konferencije "Lokalni javni emiteri - nova perspektiva".

Govoreći o očekivanjima od nove Vlade Rajzing Rajnke kaže da se borba protiv organizovanog kriminala i korupcije odvija dok je ona u mandatu u Podgorici.

„Ohrabrujem Vladu da se na ozbiljan način uključi i osigura da građani Crne Gore vjeruju svojim institucijama i liderima kako bi ova zemlja ostvarila svoj cilj ulazak u EU, a to je i naš cilj“, zaključila je Rajzing Rajnke.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније