Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

М.В.

22. 11. 2023. 06:31 >> 20:45

ISTRAGA U TURSKOJ

Policija opet traži tijelo Mijanovića u Bojanićevoj vili

Sudska komisija u Istanbulu, koja vodi postupak za ubistvo pripadnika "škaljarskog klana" Rista Mijanovića, sprovela je pretragu vile koju je koristio optuženi Željko Bojanić, u kojoj je Mijanović navodno sahranjen. Prema podacima turske policije, Mijanović je 2020. godine otet i mučen, a onda ubijen i zakopan u prostoru Bojanićeve vile, a za to je okrivljena grupa pripadnika "kavačkog klana". Advokat Bojanića kaže da komisija istražitelja pretražuje pogrešnu vilu i traži da se obave provjere o tačnosti lokacije.

Kako prenose turski mediji, komisija 40. Višeg krivičnog suda u Istanbulu, koja vodi postupak povodom ubistva Rista Mijanovića, pripadnika zločinačke organizacije "Škaljari“, u Istanbulu, izvršila je početkom novembra pretragu vile koja pripada okrivljenom Željku Bojaniću, gdje je navodno i sahranjena žrtva.

Predstavnici suda i posebna komisija došli su u naselje Sarijer, po odluci da se izvrši pretraga. 

Vila je pregledana uz učešće svjedoka, policajaca i advokata okrivljenog Bojanića.

Policajac O.Z rekao je da je pretražena vila na fotografijama koje su im uputile srpske vlasti, da je to isti objekat, te da su ocijenili da su fotografije snimljene sa telefona okrivljenog Bojanića upravo snimljene u vili u kojoj je obavljena pretraga. 

Komisija je konstatovala da je fotografisala potrebna mjesta i utvrdila okolnosti na naznačenim mjestima, te je zatražila dodatno vrijeme da izvještaj. 

Taner Akindži, jedan od advokata okrivljenog Bojanića, tvrdio je da predmetna kuća na fotografijama u optužnici nije vila u kojoj je rađeno istraživanje, te je zatražio od policijskih vlasti da ispitaju ima li i drugih kuća sa istim karakteristikama. 

Komisija je odlučila da im treba dodatno vrijeme da pripreme izvještaj i odgovore na zahtjeve advokata.

U optužnici koju je pripremilo Glavno javno tužilaštvo u Istanbulu, navodi se da su 11. septembra 2020. godine pripadnici kriminalne organizacije "Kavač” u jedan restoran pozvali Rista Mijanovića, člana suparničkog klana "Škaljari". 

U optužnici se navodi da su pripadnici zločinačke organizacije Mijanovića odveli u vilu optuženog Željka Bojanića, koja se nalazi u blizini restorana, te da su Mijanoviću vezali ruke i noge, mučili ga a onda ubili.

Optužnicom je predstavljeno da je u zločinu učestvovao Hakan Kaptan, kao i Željko Bojanić. Optuženi su i Radoje Živković i Milan Vujotić. Zahtijeva se da budu osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne. 

Dio okrivljenih u ovom predmetu takođe se u posebnom postupku terete za učešće u ubistvu osumnjičenog vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića u septembru 2022. godine u Istanbulu, 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније