Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ R.B. ]

30. 11. 2023. 12:29 >> 23:01
2

ROČIŠTE ODGOĐENO

SDT traži pritvor za Milorada Medenicu

Suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici i drugima iz istog predmeta odgođeno je jutros zbog odsustva okrivljenih Marka Popovića i Milorada Medenice, koji su Višem sudu dostavili izvještaje ljekara.

Državni tužilac Vukas Radonjić (SDT) predložio je da sud odredi pritvor okrivljenom Miloradu Medenici.

"Okrivljeni Mednica je uredno obaviješten, za mene potvrda da je na injekcionoj terapiji nije opravdanje", istakao je Radonjić.

Sud će se o ovom predlogu izjasnti nakon vještačenja medicinske dokumentacije.

Po izvještaju izabranog doktora Doma zdravlja Kolašin, Milorad Medenica je odsutan zbog liječenja i injekcione terapije.

Naredni pretres zakazan je za 16. januar.

Sud je i na današnjem ročištu odbio ukidanje pritvora Milošu Medenici i još trojici pritvorenih, uprkos rješenju Ustavnog suda da su nezakonito u pritvoru.

"I danas je predloženo ukidanje pritvora za mog branjenika uz poziv na odluku Ustavnog suda Crne Gore i odbijanjem tog prijedloga mislim da je poslata poruka da Ustavni sud u Crnoj Gori praktično i ne postoji. Uz dužno izvinjenje sudijama Ustavnog suda, ali njihove odluke apsolutno redovni sudovi ne poštuju", kazao je advokat  Stefan Jovanović.
 
"Već 7-8 mjeseci, od maja do novembra, moj branjenik kao i ostali nemaju pravosnažno rješenje o produženju pritvora. Dakle, nemaju pravosnažnu odluku po kojoj se tamo nalazi. Ovo je mislim presedan da četiri odluke o produženju su istovremeno ožalbene u roku od 7-8 mjeseci. Ja ne znam koji je motiv, mogu samo da naslutim", dodao je advokat Miljan Knežević.
 
Advokat Damir Lekić kazao je da je njegov branjenik Marko Popović imao operacioni zahvat na nozi, zboč čega nije mogao da dođe u sud.
 
"Ne možete da očekujete od čovjeka kome ljekar kaže da strogo miruje da se pojavi u sudnici, volio bih da vidim kako bi to specijalni državni tužilac uradio i pogotovo vijeće u tim situacijama kada im organizam boluje od određene bolesti ili su imali određeni operativni zahvat. Zaista je nalaz skandalozan", istakao je Lekić. 
Ovim predmetom obuhvaćeno je 15 fizičkih i jedno pravno lice. Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić.

Optužnica se odnosi na krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније