Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

К. Ј.

08. 12. 2023. 15:31 >> 15:34

PRETRES

Pojačali granične kontrole, traže dragocjenosti

Policija pojačano kontroliše putnke na granici kako bi pronašla gotovinu u dragocjenosti koje eventualno nijesu prijavljene, a čija je vrijednost veća od 10.000 eura.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Sektora za finansijsko obavještajne poslove i Sektora granične policije u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina, sprovode zajedničke pojačane kontrole neprijavljenog prenosa gotovog novca i drugih dragocjenosti preko zakonskog limita za prijavu, a prilikom prelazaka putnika preko državne granice Crne Gore.

"Akcije se kontiunirano sprovode na aerodromskim i kopnenim graničnim prelazima, uz korišćenje specijalizovanih policijskih pasa za detekciju novca, kao i specijalizovanih skenera i detektora koje posjeduje Uprava prihoda i carina. U sklopu ovih akcija, izvršen je značajan broj kontrola putnika, prtljaga i vozila, kojom prilikom je utvrđeno više carinskih prekršaja prenosa nedozvoljene robe, u vezi kojih je Uprava prihoda i carina preduzimala mjere iz svoje nadležnosti", precizirano je u saopštenju.

Tokom trajanja ovih aktivnosti, registrovano je nekoliko prijava unosa većih iznosa novca službenicima Uprave prihoda i carina na graničnom prelazu, u različitm valutama, u vezi kojih službenici Uprave policije – Sektora za finansijsko obavještajne poslove sprovode mjere i radnje iz svoje nadležnosti sa ciljem provjere navoda i dokumentacije o porijeklu novca i dalje njegove namjene.

"Zajedničke aktivnosti će se sprovoditi u kontinuitetu, kroz pojačano prisustvo policijskih službenika Sektora za finansijsko obavještajne poslove na aerodromskim i kopnenim graničnim prelazima. Napominjemo, lica koja prelaze državnu granicu Crne Gore dužna su da prijave gotovi novac u iznosu većem od 10.000 eura", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније